Ilmoittautuminen avattu: Orientaatio koira-avusteiseen työhön 1.-27.10.2024

02.07.2024

Orientaatio koira-avusteiseen työskentelyyn -koulutus 1.-27.10.2024.

Kurssin ajankohta: 1.-27.10.2024

4 viikon verkkokurssi

Orientaatio on nimensä mukaisesti perusasioiden opettelua ja ymmärtämistä koira-avusteisen työskentelyn alalla. Opiskelija osaa kurssin jälkeen keskustella alan terminologiasta, konsepteista, eri työmuodoista, eläimen ja ihmisen välisestä suhteesta ja fysiologisista, psykologisista ja sosiaalisista vaikutuksista. Koulutuksen aikana opiskelija muodostaa myös näkemyksen omasta tulevasta roolistaan koiran kanssa työskentelyyn. Kurssilla myös verkostoidutaan ja vaihdetaan ajatuksia ja näkemyksiä eri asioista, ja saadaan uusia ideoita tulevaisuudelle.

Tärkeänä punaisena lankana läpi koko koulutuksen kulkee omistajan vastuu koiran hyvinvoinnin varmistamisesta ja eettisistä periaatteista, jotka liittyy eläimen työhön osallistamiseen.

Tähän kurssiin voi osallistua myös ilman koiraa, tai jos sinulla on pentu (alle 1-vuotias koira) kotona, ja suunnitelmissasi on kouluttautua terapiakoira-ohjaaja -tiimiksi ja toteuttaa koira-avusteista työskentelyä karvaisen työkaverisi kanssa. Kurssilla on vapaaehtoisesti suoritettavia harjoituksia koiran kanssa.

Orientaatio-kurssin jälkeen voit ilmoittautua koirasi kanssa terapiakoirien soveltuvuusarviointiin, ja jatkaa hyväksytysti suoritetun arvioinnin jälkeen koira-avusteisen työskentelyn koulutukseen (CAI-koira-avusteinen työskentely -koulutus) ja sertifioitua terapiakoira-ohjaaja -tiimiksi ja koira-avusteisen työskentelyn ohjaajaksi.

Koulutus sisältää etäluennnot, verkko-opintoina suoritettavat tehtävät, keskustelut ja teorian, sekä tehtävien arvioinnin ja palautteet.

Tarkat tiedot kurssista: Orientaatio