Orientaatio koira-avusteiseen työskentelyyn

Orientaatio koira-avusteiseen työskentelyyn -koulutus

Ilmoittaudu mukaan 4 viikon verkkokoulutukseen!

Orientaatiolla voit ottaa ensimmäisiä askeleita koira-avusteiseen työhön kouluttautumisella! Koulutus on suunnattu ensisijaisesti sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja valmennusalojen ammattilaisille, mutta sopii myös alasta kiinnostuneille, jotka haluavat saada lisää tietoa eläinavusteisuudesta ja koiran toimimisesta omistajansa työparina.

Koulutuksesta

  • 4 viikon mittainen verkko-opintoina suoritettava koulutus
  • Jokaisen viikkomoduulin alussa live-etäluento (mahdollisuus myös videotallenteen katsomiseen)
  • Kaikissa moduuleissa oppimistavoitteet, teoria, tehtävät ja keskustelut, sekä palautteen antaminen
  • Mahdollista suorittaa jo ennen soveltuvuusarviointia, pennun kanssa tai ilman koiraa
  • Opiskelijalla ei ole paikallaolovelvoitetta tiettyyn aikaan, mutta viikkoluennoista saa enemmän irti, kun pääsee osallistumaan keskusteluun muiden opiskelijoiden kanssa kouluttajan ohjaamana luentojen eri aiheissa

Huom! Orientaatio on osa koira-avusteisen työskentelyn koulutuskokonaisuutta, jonka voi suorittaa erillisenä kurssina, jo ennen soveltuvuusarviointiin osallistumista. Orientaation voi suorittaa myös ilman koiraa tai pennun kanssa. 

Seuraava Orientaatio-kurssi 1.1o.2024

Orientaatio -kurssin sisällöstä

Koulutuksen kohderyhmänä on sosiaali-, terveys- ja kasvatusaloilla työskentelevät sekä valmentajina toimivat ammattilaiset.

Orientaatio on osa CAI-koulutuskokonaisuutta, jonka voi suorittaa erillisenä, jo ennen terapiakoirien soveltuvuusarviointiin osallistumista.

Orientaatio on nimensä mukaisesti tutustumista, perusasioiden opettelua ja ymmärtämistä koira-avusteisen työskentelyn alalla. Opiskelija osaa kurssin jälkeen keskustella koiran (erityisesti työskentelevän koiran) hyvinvoinnista huolehtimisesta, alan terminologiasta, konsepteista, eri työmuodoista, eläimen ja ihmisen välisestä suhteesta ja vaikutuksista. Koulutuksen aikana opiskelija muodostaa myös näkemyksen omasta tulevasta roolistaan koiran kanssa työskentelyssä. Kurssilla myös verkostoidutaan ja vaihdetaan ajatuksia ja näkemyksiä eri asioista, ja saadaan uusia ideoita tulevaisuudelle erityisesti keskustelu-tehtävien yhteydessä. Tärkeänä punaisena lankana läpi koko koulutuksen kulkee omistajan vastuu koiran hyvinvoinnin varmistamisesta ja eettisistä periaatteista, jotka liittyy eläimen osallistamiseen eri työmuotoihin.

Tähän kurssiin voi osallistua myös ilman koiraa, tai jos sinulla on pentu (alle 1-vuotias koira) kotona, ja suunnitelmissasi on kouluttautua terapiakoira-ohjaaja -tiimiksi ja toteuttaa koira-avusteista työskentelyä karvaisen työkaverisi kanssa. Kurssilla on vapaaehtoisesti suoritettavia harjoituksia koiran kanssa. Voit myös osallistua kiinnostuksesta eläinavusteista työtä kohtaan ilman koiraakin.

Orientaatio-kurssin jälkeen voit ilmoittautua koirasi kanssa terapiakoirien soveltuvuusarviointiin, ja jatkaa hyväksytysti suoritetun testin jälkeen koira-avusteisen työskentelyn koulutukseen (CAI-koira-avusteinen työskentely -koulutus) ja sertifioitua terapiakoira-ohjaaja -tiimiksi.

Kurssin kouluttajana toimii

Virpi Vesanen

terapiakoirakouluttaja
AHH Cert. / Animals & Human Health Certificate Program
Animal-Assisted Interventions, Animal-Assisted Activity, Therapy & Learning
CAIS Cert. student, Canine-Assisted Interventions Specialist

Institute for Human-Animal Connection / IHAC
University of Denver

Virpi on valmistunut Denverin yliopistosta vuonna 2017 ja työskentelee Terapiakoirakoulutus Keteliinin kouluttajana, ja tarjoaa mm. valmentavia koulutuksia pennuille ja nuorille koirille, joiden kanssa on suunnitelmissa työskentely omistajansa työparina tulevaisuudessa. Virpi on aloittanut jatkotutkinnon suorittamisen, CAIS Cert,/Canine-Assisted Interventions Specialist kesällä 2024.

Terapiakoirakoulutus Keteliinin koulutustarjontaan voit tutustua Keteliinin sivulla.

Yhteystiedot

Virpi Vesanen / info@terapiakoira-akatemia.com / 044 305 5558

ORIENTAATIO KOIRA-AVUSTEISEEN TYÖSKENTELYYN -koulutus sisältää:

  • 4 viikon mittainen verkko-opintoina suoritettava koulutus
  • Jokaisen viikkomoduulin alussa live-etäluento (mahdollisuus myös videotallenteen katsomiseen)
  • Kaikissa moduuleissa oppimistavoitteet, teoria, tehtävät ja keskustelut, sekä palautteen antaminen
  • Mahdollista suorittaa jo ennen soveltuvuusarviointia, pennun kanssa tai ilman koiraa
  • Opiskelijalla ei ole paikallaolovelvoitetta tiettyyn aikaan, mutta viikkoluennoista saa enemmän irti, kun pääsee osallistumaan keskusteluun muiden opiskelijoiden kanssa kouluttajan ohjaamana luentojen eri aiheissa

Kurssilla käsiteltäviä aiheita

  • Eläimen ja ihmisen välinen suhde *AAI/CAI:n pohjana (*Animal-Assisted Interventions / *Canine-Assisted Interventions)
  • Koira-avusteisen työskentelyn eri muodot
  • Eläinavusteinen ala Suomessa
  • Koiran psykologiset, fysiologiset ja sosiaaliset vaikutukset ihmiseen eri elämänvaiheissa
  • Työskentelyyn osallistuvien henkilöiden arviointi ja riskien tunnistaminen, kontraindikaatiot työskentelylle
  • Alan terminologia ja konseptit
  • Eläimen kanssa työskentelyn eettisyys, turvallisuus ja tehokkuus
  • Oma oppiminen ja kehittyminen koiranomistajana ja -ohjaajana

    Todistus suoritetusta koulutuksesta myönnetään, kun opiskelija on suorittanut kaikki kurssin tehtävät hyväksytysti.

    Kurssin osallistumismaksu

     Orientaatio koira-avusteiseen työskentelyyn on CAI - koira-avusteisen työskentelyn koulutuksen aloittava ensimmäinen kurssiosa. 

    Osallistumismaksu orientaatio-kurssille on 306€ + alv. Hinnat eivät sisällä kurssikirjallisuutta (muut kuin koulutuksessa tarjottava teoria).

    Opiskelijoilta toivotaan myös palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme. Palautteen antaminen tehdään verkko-oppimisympäristössä.

    Tervetuloa mukaan koira-avusteisen työskentelyn maailmaan ja ottamaan ensimmäinen askel kohti työskentelyä koira työparinasi!